مدیریت بهره وری, مقالات

مدیریت ضایعات

کاهش استراتژیک هزینه ها

در فضاي رقابتي امروز ، حيات اقتصادي شركت ها در گروي بهره برداري بهينه از منابع در اختيار است. به اين ترتيب كه شركتي قادر به ايجاد حاشيه سود مناسب براي خود و نيز تامين رضايتمندي براي مشتريان است كه قادر به ايجاد حداكثر كارايي در هزينه ها باشد. در هر موسسه اقتصادي اعم از توليدي يا خدماتي ، عدم استفاده كارا از منابع منجر به بروز هزينه هاي اضافي براي شركت و به تبع آن كاهش حاشيه سوديا افزايش قيمت محصول (كالا و يا خدمت) مي شود.

رويكرد كاهش استراتژيك هزينه ها و بهبود عملكرد با تكيه بر اصل ارتباط ميان بهبود عملكرد شركت با كاهش هزينه ها توسعه يافته است.

در اين روش تمامي ابعاد يك سازمان با هدف بهينه سازي مورد مطالعه قرار مي گيرد تا از طريق شناسايي حوزه هاي ناكارا و بهبود عملكرد ، هزينه ها كاهش يايد. كاهش استراتژيك هزينه ها و بهبود عملكرد عبارت است از جريان شناسايي حوزه هاي ناكارا و نيازمند بهبود در يك سازمان و سپس حذف عدم كارايي ها، حذف ضايعات و بهبود همه جانبه در عمليات و زنجيره ايجاد ارزش سازمان.
كاهش استراتژيك هزينه ها رويكردي است كه مديريت موسسات را قادر مي سازد تا از منابع در اختيار در جهت نيل به اهداف خود استفاده بهينه نمايد.

استراتژيك بودن كاهش هزينه ها نيز به مفهوم هدف دار بودن ، موثر بودن و بلند مدت بودن فعاليت هاي كاهش هزينه و بهبود عملكرد است.

مدیریت ضایعات

اقدامات و دستورالعمل هائی که می توانند بدون آسیب به فرایند حذف شوند و به صورت کاراتر ، سریعتر و ارزانتر بکار گرفت هرگاه یک روش بهبود یافته برای یک فرایند کشف شود روش قبلی اصرافکارانه و موجب ضایعات است. هرچه نزدیکتر می نگریم ضایعات بیشتری مشاهده می کنید

ضایعات شامل:

اشتباهات، تصادفات، محصولات معیوب ، قراضه ها، دوباره کاری، تاخیر زمانی، حمل و نقل که آشکار هستند و مصرف بیش از حد منابع را ایجاد کرده اند.

ضایعات پنهان، عدم استفاده مطلوب از نیروی کار، ماشین آلات، زمان، مکان نیروی انسانی فاقد مهارت و آموزش هر دو نوع ضایعات هزینه آشکار و پنهان ایجاد می کنند.

دسته ای از محصولات که ویژگی محصول سالم را ندارند و ارزش افزوده ایجاد نمی کنند

ضایعات نوع اول :

هزینه ناشی از اتلاف منابع و به منزله قله کوه یخی است. هزینه های ناشی از فروش از دست رفته و پنهان مانند قسمت کوه یخی که داخل آب است. هر دو ضایعات باید با هم دیده شوند و موفقیت افزایش بهره وری در دیدن هردونوع ضایعات است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *